POMERANIAN RESIDENCE
The Best Pomeranians You Can Get!

Het ras de Pomeranian  / Dwergkeesje / Pomeriaan

ALGEMEEN

De Pomeranian, Dwergkeesje oftewel Pomeriaan is een zeer geliefde gezelschapshond en ontzettend populair. Het keeshondje wordt al sinds de 4e eeuw voor Christus ingezet als erf en huisbewaker. Ze komen in heel in Europa voor. Toch komt de kleinste variant van dit mooie ras pas na het jaar 1800 tot stand. Het dwergkeeshondje oftewel Pomeranian/Pomeriaan of Pom werd veelvuldig ingezet als gezelschapshondje.

In de volksmond wordt vaak pomeriaan gezegd, maar officieel is dit niet de juiste benaming. De officiële benamingen luiden: Deutscher Spitz, Zwergspits, omdat het van oorsprong een Duits ras is. De Engelse officiële benaming is Pomeranian.  In het Nederlands Dwergkees. 

Volgens de rasstandaard zijn dwergkeesjes fiere schrander hondjes die altijd opgewekt zijn. Ze zijn er in verschillende kleuren zoals: zwart, orange, wit, crème, crème sable, black & tan, orange sable, parti coulor en wolfsgrauw, zie de foto hieronder: 


Pomeranian ColoursVerschillende kleuren pomeranians


De kenmerken van een pomeriaan volgens de rasstandaard is een trots, intelligent en slim hondje dat opgewekt overkomt. De schouderhoogte is gelijk aan de lengte van de hond en het hoofd is wigvormig. De oortjes en het neusje zijn klein met een korte staart. De borst gaat via de schouders over in een korte sterke rug. De houding is opgericht wat benadrukt wordt door een gekrulde staarthouding.

De (schoft)hoogte van een Pomeriaan is gemiddeld 21 cm met een afwijking van 3 cm naar boven of naar beneden (volgens de nieuwe rasstandaard).

 


Het normale gewicht varieert tussen de 1,5 en 4 kilo. Dit ligt aan de grootte van het hondje! Pomeriaantjes worden doorgaans tussen de 12 en 15 jaar oud!

Het zijn echte waakhondjes maar ze zijn zeker niet agressief. Met deze hondjes kun je geen super lange wandelingen maken want daar zijn ze niet op gebouwd. Ze vinden het fijn om kleine wandelingetjes te maken. Het zijn hele lieve, vriendelijke en vrolijke hondjes. Ook kunnen ze nogal wat eigenwijs zijn, maar vooral erg nieuwsgierig! Pomeriaantjes zijn heel erg aanhankelijk en zeer gehecht aan hun baasje en eigen mensen. Ook zijn ze erg oplettend en leergierig. Ze neigen bij onraad snel tot blaffen.VERZORGING

Als de pup oud genoeg is en het nest mag verlaten, heeft de pup al een aardige vacht. De pup dient het kammen aangeleerd te worden. In de aanleerperiode dient de pup dagelijks gekamd te worden. Kam in het begin niet meer dan een paar minuutjes. Indien de pups er goed aan gewend raken vinden ze het vaak leuk om gekamd te worden. De vacht van een dwergkeesje bestaat uit 2 lagen, korte dichte onderwol en lang recht dekhaar. In de nek, de schouders en de achterzijden van de voor en achterpoten zijn dik dicht en lang behaard. Het gezichtje is fluweelachtig! 


De vacht van de Pomeriaan moet goed verzorgd worden. Zeker 2x a 3x per weer goed kammen, zodat het haar niet in de knoop gaat zitten en/of klitten. Vooral aan het begin van de vacht kunnen vaak kleine knoopjes ontstaan. Deze moeten eruit gekamd worden. Ook dienen de haren tussen de teentjes weggeknipt te worden als ze het hondje hinderen. Door te kammen en te borstelen wordt niet alleen het vuil van de vacht verwijderd ook wordt de huid gemasseerd. Dit bevordert de bloedsomloop van het hondje waardoor de vacht in een excellente conditie behouden wordt. De lange haartjes aan de voorpoten worden voorzichtig gekamd. Dwergkeesjes worden tegendraads geborsteld. Men begint bij het hoofdje. De nekharen achter de oortjes dienen naar voren geborsteld te worden. Je houdt de haren met de hand plat en je gaat laagje voor laagje verder. Omdat de vacht lang, dik en zacht is dient de pomeriaan goed verzorgd te worden om klit en vuil geen kans te bieden. De vacht dient toch niet te vaak gewassen te worden (2x per maand). Te vaak wassen maakt de haartjes zacht en ontvet de huid, hierdoor kan de vacht droog en dof worden. Mocht het pomeriaantje toch gewassen dienen te worden gebruik dan altijd een speciale puppy of hondenshampoo met een speciale conditioner waardoor het kammen makkelijker wordt.  Wij gebruiken de producten van Starfire's Canine Care Line. 

De pup mag pas weer naar buiten als hij helemaal is opgedroogd. Ook dienen de kleine oortjes regelmatig schoongemaakt te worden. Achter de oortjes ontstaan vaak klitten en dit dient men extra aandacht te geven. De staart met de richting mee borstelen.

 

OPVOEDING

De karaktereigenschappen zijn levendig aanhankelijk en zeer leerzaam op te voeden. De pomeriaantjes zijn zeer aanhankelijk en vinden het ontzettend plezierig om met hun baasje te spelen. Het is belangrijk om de pomeriaan van jongs af aan goed te borstelen zodat ze hieraan gewend raken. Vreemde mensen worden niet zo maar geaccepteerd. Maar de pomeriaan is geen agressief ras. Ze kunnen zeer goed waken voor hun baasje…….

De pomeriaan is een leergierig hondje maar ook eigenwijs en zelfverzekerd. Daarom is het belangrijk om vroegtijdig met de puppytrainingen te beginnen. De opvoeding van een pomeriaan moet gebaseerd zijn op belonen en niet op straf. Je kunt belonen door een klein hondensnoepje te geven of simpelweg door met een hele hoge stem te zeggen dat het heel goed was wat de pomeriaan deed. Bouw de gehoorzaamheidstraining heel rustig op. Als hij pas in huis is moet hij eerst naar zijn nieuwe naam luisteren en reageren. Daarna maak je langzaam de oefeningen steeds moeilijker. Laat het oefenen niet te lang duren het is voor het pomeriaantje er vermoeiend. Hou ook de oefeningen afwisselend. Pomeriaantjes denken al heel snel dat ze al alles weten......Mocht er toch gestraft worden zeg dan met een lage stem: FOEI ! en laat met de lichaamstaal zien dat je er niet blij van wordt. Een pomeriaantje heeft hele goede oren en schreeuwen is dus echt niet nodig. Uitgangspunt hierbij is dat de pomeriaan geen fouten maakt maar dat het baasje het niet goed heeft uitgelegd.

Het beste is het om altijd consequent met een pup te zijn. Als u net het nieuwe baasje bent geworden van een pup kan het zijn dat de pup het s' nachts piept. Dit komt vaak voor maar zeker niet altijd. Je kunt eventueel een nachtlampje late branden of een knuffel in de bench leggen. Er moet wel altijd een bakje met water in de bench staan zodat de pup kan drinken. 

Het dwergkeesje is nieuwsgierig en oplettend naar uw doen en laten. Een dwergkeesje is zeer intelligent en gevoelig voor uw stemming in droevige en in blijde tijden. Ze kunnen zich goed aan de omstandigheden aanpassen, zolang ze maar bij het baasje in de buurt zijn, vinden ze het prima. Een typische eigenschap van het dwergkeesje is hun nieuwsgierigheid. Ze willen graag alles onderzoeken. Het dwergkeesje is van nature een waakhondje en zal altijd van zich laten horen, maar bij een correcte opvoeding is dit goed in de hand te houden. Een dwergkeesje zal altijd aanslaan als hij iets vreemd opmerkt. Het zijn zeker geen weglopers en ze zullen u tijdens de wandeling niet uit het zicht verliezen. Het beste is om een puppytraining met de pup te doen. Op deze manier komt de pup ook in aanraking met andere honden. Indien u graag een dwergkeesje zou willen aanschaffen is het belangrijk om te weten of het karakter bij uw gezin past.      


VOEDING:

Een pup start natuurlijk met moedermelk. Vanaf de derde levensweek dienen de pups bijgevoerd te worden met bijvoorbeeld welpenbrei. Na enkele weken mogen de pups brokjes eten. Ze hebben al vrij snel goede sterke tandjes. Over voeding wordt veel geschreven op internet en ieder heeft zo zijn eigen mening. We hebben al diverse varianten hondenvoer voor onze pomerianen uitgeprobeerd. Wij geven onze pomerianen en pups voer van het merk WOLFSBLUT (Small Breed) en dan voornamelijk de vis varianten. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat dit voor onze honden het beste resultaat biedt. Hondenvoer kan een belangrijke bijdrage leveren om onze pomerianen lang gezond, fit en actief te houden. Verantwoordelijke hondenbezitters besteden daarom aandacht aan een verstandig en op het ras afgestemd dieet gedurende het hele leven van een pomeriaan. Een unieke samenstelling van natuurlijke geneeskrachtige kruiden en vitamines geeft Wolfsblut zijn speciale anti-aging effect - voor een sterk immuunsysteem, sneller herstel van ziekten en welzijn tot op hoge leeftijd! Een unieke combinatie van plantaardige stoffen en een uitgebalanceerd aandeel omega-6- en omega-3-vetzuren completeren het voer. 

WOLFSBLUT bevat geen transvetten, chemische conserveermiddelen, kleur- en en smaakstoffen en wordt geproduceerd zonder plantaardige oliën, omdat deze in de natuur niet voorkomen in hun geconcentreerde vorm. De hond is, net als zijn voorvader de wolf, een carnivoor. Het spijsverteringssysteem van de twee dieren is identiek. Het dieet van onze huishonden moet daarom worden aangepast aan dat van hun voorouders. En dat is precies wat WOLFSBLUT doet. Afhankelijk van de variëteit zijn vlees en vis als het hoofdbestanddeel van hun voer voor meer dan 50% in het voer aanwezig. In conventionele voederproducten wordt graan helaas vaak gebruikt als goedkope vulstof. Wolfsblut maakt geen gebruik van graan en gebruikt in plaats daarvan alleen hoogwaardige ingrediënten zoals zoete aardappelen, aardappelen, bosvruchten, ginseng, duindoorn en kruiden naast vis of vlees. Uit onze ervaring wordt de vacht van de Pomeriaantjes dik en glanzend door dit voer. Maar dit voer is ook goed voor de tanden. Aan de uitwerpselen van een pup zie je ook genoeg. Tafelrestjes zijn voor honden niet goed. Zoals gezegd is dit gebaseerd op onze persoonlijke ervaringen en mening en dient iedere hondenbezitter te handelen naar het welzijn van hun eigen huisdier.


Vanaf de leeftijd van 15 weken mogen pups ook iets hebben voor op te knagen. Zo kunt u de pup bijvoorbeeld runderbotjes , longen en een varkensneusje geven. Eigenlijk botjes zonder splinters dus geen kippenbotjes. Wij geven de pomeriaantjes ook vers vlees, maar de meningen zijn hierover verdeeld. U moet zelf kijken en beoordelen wat het beste is voor uw pup. Voor dwergkeesjes is vers vlees heel goed. Hondjes die vers vlees eten hebben een compactere ontlasting dan hondjes die alleen maar hondenbrokken eten. De ontlasting zal ook stukken minder zijn en dat is ook een pluspunt. Als hondjes huid en of darmproblemen hebben kunnen de klachten met 50% verminderen. Als u meer vers vlees geeft drinkt een hond minder omdat in vlees ook al water zit.


Huisdierverzekering:

Je pomeranian wel of niet verzekeren?

Wel of niet verzekeren? Zelf geld opzij leggen of een ziektekostenverzekering voor je huisdier afsluiten? Aan jou de keuze. Net als voor jezelf kan je ook voor je huisdier een ziektekostenverzekering afsluiten. Medische kosten ten gevolge van een ziekte, aandoening of ongeval worden dan vergoed. De diergeneeskunde is volop in ontwikkeling en er is steeds meer mogelijk. De dierenarts kan veel betekenen voor je huisdier. Bijna iedere ziekte of aan- doening is tegenwoordig goed te behandelen. De kosten kunnen echter fors oplopen. Het is daarom van belang om ook aan de medische zorg voor je huisdier te denken. Je kunt natuurlijk zelf geld opzij leggen, maar het is vaak lastig om in te schatten hoeveel een behandeling kost. Een uitgebreide operatie of medicatie voor ziekten kan wel honderden of zelfs duizenden euro’s kosten. Een huisdierenverzekering biedt uitkomst. Voor een vast bedrag per maand ben je verzekerd tegen de kosten van de dierenarts. Een geruststellende gedachte!
   • Pomerianen puppy
  • Pomeriaan
  • Pomeriaan Wit
  • Pomeriaan Reutje
  • Pomeriaan Puppy
  • Mini Pomeriaan
  • Pomerianen
  • Pomeriaan Teefje
  • Pomeriaan Puppy


Wilt u op de hoogte worden gehouden van ons nieuwe aanbod aan puppies? 
Abonneer u op ons YouTube kanaal en u krijgt een melding wanneer er een nieuwe pup is geplaatst!
 

Prachtige rasechte pomeriaan, pomeriaan, dwergkeesje, pomerianen, pomeranian puppy's te koop, reutjes en teefjes, pomeriaan pup, mini pomeriaan, klein dwergkeesje, België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, France, Germany, Belgium, pomeriaan kopen, pomeranian kopen, dwergkeesje kopen, teacup pomeriaan, mini pomeriaan, de mooiste pomerianen, elite pomeranian, elite pomerianen, pomeriaantje, Zeer mooie rasechte pomeriaan, dwergkeesje, pomerianen, pomeranian puppy's te koop, pomeriaan pup, pomeriaantje, pomeriaan pup, pomeranian pup, pomeranian puppy, elite pomerianen, pomqueens, pomkings, pomsresidence, dreampoms, pomeranian dream, pomeranian droom, dwergkees, pomeriaantje, éleveur poméranien, acheter un pomerian, acheter minou nain, pomerian avec pedigree, Luxembourg, mini pomeriaan, pomeriaan pup kopen, teacup pomeranian fokker Nederland, erkende pomeriaan fokkers, pomeriaan kopen, pomeranian residence, pomeranian pup, pomeranian, pom, pomeriaan pup kopen, pomeriaan pup, teacup pomeranian fokker nederland, erkende pomeriaan fokkers, pomeranian kopen, pomeranian puppy, pomeriaan mini bear, pomeranian puppy kopen, teacup pomeranian kopen, pomeriaantje, pomeriaan fokkers, pomeriaan hond, dwergkees fokker, mini pomeriaan, pomeranian mini, waar pomeriaan kopen, pomeriaan wit, pomeriaan kopen nederland, pomeriaan pups, pomeriaan pups te koop, pomeriaan pup eindhoven, pomeriaan pups gratis, pomeriaan te koop, pomeranian fokker, mini pomeriaan te koop, pomeriaan met stamboom, pomeriaan fokker, pomeriaantjes, pomeranian prijs, pomeranian kennel, pomeriaan pups kopen, pomeranian fokker nederland, Bearface pomeranian, pomeriaan beertje, pomeriaan pup te koop, micro pomeranian te koop, pomeriaantje kopen,  pomeranian teacup kopen, hond pomeranian, pomeriaan amsterdam, pomeranian pups met stamboom, dwergkees pup kopen nederland, Dutch Pom Pom, pom, Pomeriaan Droom, fokker pomeriaan,  pomeranian te koop,  pomeranian pups, keeshondenclub, NKC, Raad van Beheer, stamboom, rashond, pomeriaan kopen Belgie, pomeranian kopen Belgie, erkende pomeriaan fokker Belgie, loulou de poméranie, pomerianen, dwergkeesje, pomeriaan hond, Deutschland, Aachen, pomeranian kaufen, zwerg spitz kaufen, welpen, pomeranian welpen, dutch pom pom, pomeranian groomer, pomeriaan trimster, trimsalon pomeriaan, pomeriaan, pomeranian site, dwergkeesjes, Evulon’s, Pomeranian Trimsalon, Pomeranian Only Club, Exclusive Pomeranian Club, Dwergkees, Top-dolls pomeranian, Felicanis, Pomeriaan Belgie kopen, Pomeriaan Limburg, Pomeriaan Nederland, erkende dwergkees fokker, Royal Poms, Pomeriaan karakter, Pomeriaan opvoeden, pomsresidence, fluffydogs, pomeriaan honden, pommerse, german spitz,

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram