POMERANIAN RESIDENCE
The Best Pomeranians You Can Get!

World Wide Delivery abroad (Amerika, South Amerika, Mexico, United Kingdom, Spain, France, Italy, Austria, Switserland etc.) also possible, please ask for the possibilities ! Ask for a Quote.........We are happy to serve you........

Welkom op de website van Pomeranian Residence !


Indien u opzoek bent naar een mooie rasechte kleine wollige pomeranian met stamboom bent u bij ons aan het juiste adres.


Pomeranian, Pomerianen, Pomeranians, Pom, Dwergkeesje, Pomeriaan, teacup, puppy's, Dwergkees, Micro Pomeriaan, Pomeriaan Pup Kopen...........

World Wide Delivery abroad (Amerika, South Amerika, Mexico, United Kingdom, Spain, France, Italy, Austria, Switserland etc.) also possible, please ask for the possibilities ! Ask for a Quote.........We are happy to serve you........


Inhoudsopgave : Snel naar onze andere pagina's Klik HieronderOver ons:

We zijn jaren geleden begonnen met één pomeranian als huisdier binnen ons gezin. Al snel bleek dat dit ras qua karakter, houding en amusement uitstekend bij ons gezin past. Enige tijd later kwam er een puppy bij om een roedel te vormen. Deze beslissing vormt de basis van het huidige Pomeranian Residence …………

Wij zijn al jaren geregistreerd bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland als fokker. We hebben inmiddels al vele jaren ervaring met dit geweldige ras. De Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland, vaak kortweg Raad van Beheer genoemd, is de overkoepelende organisatie op het gebied van (ras)honden in Nederland. Kynologie staat voor alles wat te maken heeft met relaties tussen mensen en (ras)honden. In de eerste plaats is dat kennis van het fokken van raszuivere honden. Maar ook gezondheid, welzijn en alle vormen van hondensport worden gerekend tot de kynologie.  


Door de jaren heen hebben we steeds meer ervaring opgedaan en hebben wij ons gespecialiseerd in één ras de Pomeranian. We voeren de door de Raad van Beheer gevorderde testen en beleid uit. Tevens worden onze Pomeranians door de dierenarts uitgebreid onderzocht op : voedingstoestand, vacht en huid, oren, ogen, gebit, hart- en vaatstelsel, het bewegingsapparaat (Patella Luxatie), geslachtsapparaat bij reutjes (ingedaalde testikels). We streven ernaar om mooie en gezonde pups te fokken. Wij hebben onze meest gezonde lijnen geselecteerd om een zo gezond mogelijke pomeranian te kunnen fokken. Zo weten wij precies welke ouderdieren er in de lijnen zitten en zijn al onze eigen pomerianen uiteraard aanwezig.

Meerdere keren per jaar hebben wij Pomeranian puppy’s van onze eigen fok geboren bij ons in de woonkamer in Nederland. We houden alle Pomeranians in eigen beheer. We maken geen gebruik van een externe dekreu en ook laten we onze eigen dekreutjes geen andere teefjes dekken. Wij fokken onze eigen bloedlijnen van hoge kwaliteit dat wil zeggen: onze pomeranians staan kort op de pootjes, kort neusje (bearface), goede kwaliteit vacht, goede anatomie en compacte bouw van het lichaam kortom de hoogste kwaliteitseisen voor een Pomeranian.

Onze eigen reutjes en teefjes zijn zorgvuldig en streng geselecteerd op deze kwaliteitsaspecten en hun gezondheidstoestand. Alle ouderdieren zijn getest op de wettelijk vastgestelde gezondheidsaspecten.

Onze eigen Pomeranian pupp's verlaten het nestje 1 Jaar lang Verzekerd via Petplan (12 maanden garantie)

Wij geven onze pups als garantie een jaar lang een huisdierverzekering van Petplan. Zo verhuizen onze puppy's voor 1 jaar lang verzekerd tegen eventuele ziektekosten (zonder de gebruikelijk wachttermijn van 30 dagen). Dit betekent dat de pup gelijk verzekerd het nest gaat verlaten. Wel zo'n fijn gevoel van zekerheid en garantie !

Wij hechten er veel waarde aan dat nieuwe families goed voor onze Pomeranians zorgen, zodat baas en Pomeranian zo lang en gezond mogelijk van elkaar kunnen genieten. Het voorbereid zijn op onverwachte medische kosten is een onderdeel van verantwoord huisdierbezit.

Wij willen graag gezonde pups overdragen aan de nieuwe baasjes. Helaas hebben wij hier niet altijd invloed op, want pups zijn in hun eerste levensjaar erg kwetsbaar. Een verzekering kan ons en het nieuwe baasje een veilig gevoel geven.  Hierdoor zijn onze puppy's verzekerd voor:

 • Consult en onderzoek bij een dierenarts of specialist: o.a. röntgenfoto, echo, bloedonderzoek en bloeddrukmeting
 • Standaardbehandelingen o.a. Operaties incl. narcose, Medicijnen op recept van dierenarts, Euthanasie
 • Bijzondere behandelingen o.a. (Chirurgische) behandeling heup- en elleboogaandoeningen hond, Knie-aandoeningen hond, (Huid)allergie (incl. medicatie), Behandeling bij de faculteit Diergeneeskunde Utrecht
 • Specialistische zorg o.a. Gebitsbehandeling, MRI of CT-scan
 • Aanvullende zorg, o.a. Gedragstherapie, Fysiotherapie, Acupunctuur, Homeopathie
 • Extra zorg: Opvang van huisdier als baasje in ziekenhuis verblijft, Medische kosten in Europa


Onze eigen pups geboren in Nederland gaan meedoen aan het onderzoek van de Universiteit Utrecht: Leeftijdsbepaling bij puppy’s aan de hand van gebitswissel.


Het Expertisecentrum Genetica Diergeneeskunde doet onderzoek naar het wisselpatroon van de snijtanden bij honden. Dit kan van grote betekenis zijn bij het tegengaan van import van te jonge puppy’s naar Nederland. Het doel van het onderzoek is het in kaart brengen van de leeftijd waarop bij puppy’s van verschillende rassen de snijtanden wisselen. Aan de hand van de onderzoeksresultaten probeert het expertisecentrum een betrouwbare methode te ontwikkelen voor het inschatten van de leeftijd van een pup. Pomeranian Residence wil op deze manier een bijdrage leveren om op die manier de import van te jonge pups tegen te gaan! Meer informatie klik hier!

 

 


We hebben alle benodigde diploma’s van vakbekwaamheid en zijn aangesloten bij de juiste verplichte organisaties zoals de Kamer van Koophandel en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. We zijn in het bezit van een Uniek Bedrijfsnummer (UBN-Nummer). Een Uniek Bedrijfsnummer is een in Nederland uniek nummer dat door de minister van Economische Zaken wordt toegekend aan houders van huisdieren. Veel handelaren zijn niet in het bezit van de juiste diploma’s van vakbekwaamheid en hebben ook geen UBN nummer. In feite koopt u dan een pup bij een illegale handelaar. Kijk hiermee uit! Wij volgen de wettelijke verplichte richtlijnen die van toepassing zijn om gezonde hondjes te fokken. Onze hondjes lopen lekker vrij rond in huis. Al onze puppy's worden in huis gesocialiseerd. Ook worden alle pups bij ons in de woonkamer geboren.

Onze focus ligt primair op de eigen fok van Pomeranian puppy's. Als wij zelf geen nestje hebben zijn we erkend bemiddelaar voor geselecteerde familiaire fokkers uit Rusland. We bemiddelen als tussenpersoon voor diverse gerenommeerde fokkers uit Rusland en Wit-Rusland. Uitsluitend rasechte Pomeranians met FCI stamboom van gerenommeerde familiaire fokkers uit goede bloedlijnen. We hebben in de loop der jaren uitstekende relaties opgebouwd met diverse professionele kleinschalige familiaire fokkers. Zeer ervaren en betrouwbare fokkers die uitsluitend fokken met een FCI-stamboom. Deze fokkers hebben prachtige pomeranians uit gezonde bloedlijnen, omdat de gezondheid en welzijn van de pomeranian voorop staat. Ze worden in huiselijke kring opgevoed en goed gesocialiseerd.  Het zijn echte dierenliefhebbers. In het buitenland zoals Rusland geeft het winnen van een show status en aanzien. Het is daar enorm belangrijk voor hun. Dit heeft het logische gevolg dat er mooie honden gefokt worden. De baasjes van deze prachtige pomeranians hebben af en toe een nestje. De pups groeien op in huiselijke sfeer. Ook krijgen ze veel aandacht van de fokkers en uiteraard ook veel liefde. Verantwoord fokken met een stamboom dat staat hoog in het vaandel. Omdat de pups een stamboom hebben wordt aan alle regels voldaan in verband met de specifieke wet- en regelgeving voor rashonden.In Nederland dienen Puppy's tot ongeveer 8 á 9 weken bij de moeder te blijven. Als ze sterk genoeg zijn en zelfstandig kunnen eten mogen ze met deze leeftijd binnen Nederland het nest verlaten. Natuurlijk dienen er dan wel al de nodige vaccinaties te hebben plaatsgevonden. Ook zijn de pups meermaals ontwormd, gechipt, anti vlooien en teken behandeling en zijn ze geregistreerd in een door de overheid erkende database voor gezelschapsdieren (verplicht).    

De pomeranian puppy's uit Rusland moeten verplicht tegen Rabiës (hondsdolheid) gevaccineerd zijn. Deze puppy’s dienen derhalve tot minimaal 15 weken bij de fokker te blijven. Deze pomeranian puppy's beschikken allemaal over een FCI stamboom van de RKF. Tevens zijn zij gevaccineerd volgens het puppy inentingsschema (dat wil zeggen 6 weken enting, 8-9 weken enting en 12-13 weken enting). Zij worden ingeënt tegen Rabiës (hondsdolheid), Parvo, HCC (leverziekte) & CDV (hondenziekte). Ook zijn al onze hondjes Gechipt, meermaals ontwormd,  behandeld tegen vlooien en teken. Bij aankomst in Nederland laten we de pomeranian grondig medisch checken door een Nederlandse dierenarts en worden ze geregistreerd in een door de overheid erkende database. Onze puppy's worden volledig gezond aan u geleverd met een Nederlands Europees dierenpaspoort en na een medische check inclusief een schriftelijke gezondheidsverklaring van een Nederlandse dierenarts. De registratie ontvangt u van ons per email. Een Europees dierenpaspoort en de registratie is volgens de wet verplicht. Het is tevens verplicht volgens de wet dat de pup na aankomst in Nederland minimaal 48 uur rust krijgt. Helaas mag de pup dus niet gelijk door naar de nieuwe familie. Op de plaats van bestemming dient de pup minimaal 48 uur te verblijven voor een eventueel volgend vertrek naar de nieuwe familie.


Klik hier voor onze REUTJES / BOYS


Klik hier voor onze TEEFJES / GIRLS


Wilt u niet reserveren van een foto? Klik hier voor onze pomeranians in Nederland


Klik hier voor ons Eigen Nestje Pomeranians met Nederlandse stamboom


Op onze website vindt u pomeriaantjes in alle prijsklassen: zeer mooie en exclusieve ELITE pomerianen, maar ook indien u opzoek bent naar een rasechte pomeriaan met stamboom en na een medische check gezond verklaard door de dierenarts als huishondje bent u bij ons aan het juiste adres! 

Puppy's vanaf 15 weken en ook de iets oudere pomerianen puppy's van 8 maanden of bijna 1 jaar. We hebben verschillende prachtige rasechte kleine, mini en teacup pomeriaantjes beschikbaar zowel reutjes als teefjes. Diverse pomeriaantjes zijn geschikt voor shows en tentoonstellingen of om te fokken. De aanduiding teacup, mini en micro wordt uitsluitend gebruikt om de (schoft)hoogte van een pomeranian aan te geven.

Speciaal voor de families die niet uitsluitend van foto's of filmpjes wensen te reserveren bieden wij de unieke mogelijkheid om geheel vrijblijvend met mooie pomerianen puppy kennis te maken...........

Kijk hiervoor op ons tabblad:  Puppy's in Nederland. Deze pomeranian puppy's hoeven niet speciaal gereserveerd te worden. Ze zijn geboren bij ons in Nederland. Deze dwergkeesjes zouden direct gereserveerd kunnen worden door een familie, maar dat is niet noodzakelijk. Ze mogen meestal gelijk mee naar de nieuwe familie. Wellicht behoort deze puppy dan ook tot uw familie als nieuw gezinslid! U kunt de pomeranian pup zien, voelen en waarnemen hoe de puppy op u reageert. U kunt zien hoe sociaal ze al zijn op deze jonge leeftijd, hoe klein of hoe groot ze zijn, hoe wollig hun vacht is, hoe speels ze zijn........Kortom een unieke kans om de pup te zien en te verwelkomen in uw gezin.................

In de volksmond wordt vaak pomeriaan gezegd, maar officieel is dit niet de juiste benaming. De officiële benamingen luiden: Deutscher Spitz, Zwergspits, omdat het van oorsprong een Duits ras is. De Engelse officiële benaming is Pomeranian.  In het Nederlands Dwergkees. 

Hondjes met een FCI stamboom zijn zodanig gefokt volgens de erkende regels van de Nederlandse Raad van Beheer in Amsterdam. Zo voorkomt men het doorfokken van de hondjes!

Onze hondjes hebben allemaal een FCI stamboom en kunnen geregistreerd worden bij de Raad van Beheer in Amsterdam of voor onze Belgische klanten bij de Koninklijke Maatschappij Stint-Hubertus in Brussel. Alle Nederlandse rashonden kunnen geregistreerd worden in het Nederlands Honden Stamboek of kortweg NHSB. Wij werken uitsluitend samen met gerenommeerde familiaire Fokkers waarvan de Pomerianen een FCI stamboom hebben. 

Kortom: wilt u een rasechte gezonde kleine pomeranian met stamboom kopen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres..............

Het zijn de leukste hondjes die je heel veel plezier brengen. Ze zijn altijd vrolijk en dat brengt levensvreugde. 

Veel plezier op onze website! 


Kijk ook eens op ons YouTube Kanaal:Wilt u op de hoogte worden gehouden van ons nieuwe aanbod aan puppy's? 
Abonneer u op ons YouTube kanaal en u krijgt een melding wanneer er een nieuwe pup is geplaatst!


 • DSC_4433
 • DSC_4445
 • DSC_4452
 • DSC_4414
 • DSC_4415
 • DSC_4416
 • DSC_4418
 • DSC_4419_1
 • DSC_4420
 • DSC_4421_1
 • DSC_4423
 • DSC_4409
 • DSC_4403
 • DSC_4390
 • DSC_4354

 

 


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram