23.02.2024

Wat heb je nodig voor de komst van je Pomeranian Puppy?

Pomeranian Residence Puppy Op komst.jpg

Voorbereiding op de komst van je nieuwe Pomeranian puppy vereist gedegen planning. Zorg voor een comfortabele slaapplaats en een plekje om te eten, evenals een specifieke plek voor de pup om zijn behoeften te doen. Hoewel het handig is om een veilige puppyren te hebben om de pup te beschermen wanneer je niet in de buurt bent, is het cruciaal dat dit geen beperking wordt, en laat de puppy vrij door het huis bewegen.

Ondanks hun geringe omvang en robuustheid kunnen zelfs binnenhuis ongelukjes gebeuren. Voorzorgsmaatregelen, zoals het vermijden van plotseling dichtslaande deuren, voorkomen dat de puppy ergens op springt, en het zorgvuldig monitoren van kinderen en andere huisdieren tijdens het spelen met de pup, zijn essentieel. Zorg er ook voor dat er geen potentieel gevaarlijke voorwerpen binnen bereik van de puppy zijn, zoals kabels of kleine objecten die ingeslikt kunnen worden.

Naast het creƫren van een veilige omgeving zijn er andere cruciale aspecten om te overwegen bij de komst van je puppy:

Socialisatie: Het is van groot belang om je puppy bloot te stellen aan verschillende mensen, dieren en omgevingen om angst en gedragsproblemen op latere leeftijd te voorkomen.

Training: Begin met het aanleren van basiscommando’s zoals zit, lig en hier komen. Beloon goed gedrag met lof en traktaties, en wees geduldig tijdens de training.

Dierenartsbezoeken: Plan een afspraak bij de dierenarts voor een eerste controle en om het vaccinatieschema te bespreken. Regelmatige controles dragen bij aan de algehele gezondheid van je puppy.

Voeding: Kies een hoogwaardig voer aangepast aan de leeftijd en grootte van je puppy. Volg de aanbevelingen van de fokker en wees terughoudend met het geven van tafelrestjes, omdat deze ongezond kunnen zijn voor je puppy.

Beweging: Zorg voor voldoende lichaamsbeweging en stimulatie met korte wandelingen en speelsessies in huis om overtollige energie kwijt te raken en de band tussen jou en je puppy te versterken.

Veiligheid: Verwijder giftige planten, potentieel gevaarlijke voorwerpen en gebruik kinderbeveiliging op kasten en stopcontacten om de omgeving veilig te maken voor je nieuwe huisgenoot.

Met deze maatregelen kun je je nieuwe, pluizige gezinslid met open armen ontvangen!

Noelle - 19:48 @ Puppy's