POMERANIAN RESIDENCE 
EXCLUSIVE POMERANIAN BREEDER 

Inclusief 12 Maanden Garantie !

HET RAS POMERANIAN / POMERIAAN / DWERGKEESJE / MINI Pomeriaan / TEACUP / BEARFACE

 

ALGEMENE INFORMATIE OVER HET RAS

De Pomeranian, Dwergkeesje oftewel Pomeriaan is een zeer geliefde gezelschapshond en ontzettend populair. Het keeshondje wordt al sinds de 4e eeuw voor Christus ingezet als erf en huisbewaker. Ze komen in heel in Europa voor. Toch komt de kleinste variant van dit mooie ras pas na het jaar 1800 tot stand. Het dwergkeeshondje oftewel Pomeranian/Pomeriaan of Pom werd veelvuldig ingezet als gezelschapshondje.  

In de volksmond wordt vaak pomeriaan gezegd, maar officieel is dit niet de juiste benaming. De officiële benamingen luiden: Deutscher Spitz, Zwergspits, omdat het van oorsprong een Duits ras is. De Engelse officiële benaming is Pomeranian.  In het Nederlands Dwergkees.

KLEUREN POMERANIANS

Volgens de rasstandaard zijn dwergkeesjes fiere schrander hondjes die altijd opgewekt zijn. Ze zijn er in verschillende kleuren zoals: zwart, orange, wit, cream, cream sable, black & tan, orange sable, parti coulor en wolfsgrauw & merle, zie de foto hieronder: 


Pomeranian Colours, Pomerianen, pomeriaan, dwergkees, pomeriaan pup Verschillende kleuren Pomeranians


De kenmerken van een pomeriaan volgens de rasstandaard is een trots, intelligent en slim hondje dat opgewekt overkomt. De schouderhoogte is gelijk aan de lengte van de hond en het hoofd is wigvormig. De oortjes en het neusje zijn klein met een korte staart. De borst gaat via de schouders over in een korte sterke rug. De houding is opgericht wat benadrukt wordt door een gekrulde staarthouding.

SCHOFTHOOGTE POMERANIAN

De (schoft)hoogte van een Pomeriaan is gemiddeld 21 cm met een afwijking van 3 cm naar boven of naar beneden (volgens de nieuwe rasstandaard).

 

Gemiddelde hoogte Pomeranian, pomerianen, pomeriaan pup kopen, pomeranian for sale Schofthoogte pomeranian


GEWICHT POMERIAAN

Het normale gewicht varieert tussen de 1,5 en 4 kilo. Dit ligt aan de grootte van het hondje! Pomeriaantjes worden doorgaans tussen de 12 en 15 jaar oud!  

Het zijn echte waakhondjes maar ze zijn zeker niet agressief. Met deze hondjes kun je geen super lange wandelingen maken want daar zijn ze niet op gebouwd. Ze vinden het fijn om kleine wandelingetjes te maken. Het zijn hele lieve, vriendelijke en vrolijke hondjes. Ook kunnen ze nogal wat eigenwijs zijn, maar vooral erg nieuwsgierig! Pomeriaantjes zijn heel erg aanhankelijk en zeer gehecht aan hun baasje en eigen mensen. Ook zijn ze erg oplettend en leergierig. Ze neigen bij onraad snel tot blaffen.VACHTVERZORGING v/d POMERANIAN

Als de pup oud genoeg is en het nest mag verlaten, heeft de pup al een aardige vacht. De pup dient het kammen aangeleerd te worden. In de aanleerperiode dient de pup dagelijks gekamd te worden. Kam in het begin niet meer dan een paar minuutjes. Indien de pups er goed aan gewend raken vinden ze het vaak leuk om gekamd te worden. De vacht van een dwergkeesje bestaat uit 2 lagen, korte dichte onderwol en lang recht dekhaar. In de nek, de schouders en de achterzijden van de voor en achterpoten zijn dik dicht en lang behaard. Het gezichtje is fluweelachtig!

KAMMEN & BORSTELEN

De vacht van de Pomeriaan moet goed verzorgd worden. Zeker 2x a 3x per weer goed kammen, zodat het haar niet in de knoop gaat zitten en/of klitten. Vooral aan het begin van de vacht kunnen vaak kleine knoopjes ontstaan. Deze moeten eruit gekamd worden. Ook dienen de haren tussen de teentjes weggeknipt te worden als ze het hondje hinderen. Door te kammen en te borstelen wordt niet alleen het vuil van de vacht verwijderd ook wordt de huid gemasseerd. Dit bevordert de bloedsomloop van het hondje waardoor de vacht in een excellente conditie behouden wordt. De lange haartjes aan de voorpoten worden voorzichtig gekamd. Dwergkeesjes worden tegendraads geborsteld. Men begint bij het hoofdje. De nekharen achter de oortjes dienen naar voren geborsteld te worden. Je houdt de haren met de hand plat en je gaat laagje voor laagje verder. Omdat de vacht lang, dik en zacht is dient de pomeriaan goed verzorgd te worden om klit en vuil geen kans te bieden. 

POMERANIAN SHAMPOO

De vacht dient toch niet te vaak gewassen te worden (2x per maand). Te vaak wassen maakt de haartjes zacht en ontvet de huid, hierdoor kan de vacht droog en dof worden. Mocht het pomeriaantje toch gewassen dienen te worden gebruik dan altijd een speciale puppy of hondenshampoo met een speciale conditioner waardoor het kammen makkelijker wordt. 

De pup mag pas weer naar buiten als hij helemaal is opgedroogd. Ook dienen de kleine oortjes regelmatig schoongemaakt te worden. Achter de oortjes ontstaan vaak klitten en dit dient men extra aandacht te geven. De staart met de richting mee borstelen.


GEBITSVERZORGING v/d POMERANIAN

Het gebit is een aandachtspunt bij de Pomeranian. Zoals veel kleine rassen zijn ze gevoelig voor tandplak en er kunnen problemen ontstaan bij het wisselen van het melkgebit. Controleer het gebit daarom regelmatig. Een goede brok is beter om het tandsteen te verwijderen dan natte voeding. Zoals meer kleine hondenrassen heeft de Pomeranian snel last van tandplak en als dit niet verwijderd wordt wordt dit tandsteen. Het is daarom belangrijk om het gebit goed te verzorgen en liefst éénmaal per week de tanden te poetsen of ’s avonds een tandgel aan te brengen. De tandgel is makkelijk aan te brengen in de avond voor het slapen gaan. Smeer ca 1 cm gel op de vinger en smeer dit op de buitenkant van het gebit. Vervolgens kan de gel de hele nacht inwerken en zo tandsteen en tandplak voorkomen. Deze oplossing is ideaal voor pups die zich niet de tanden laten poetsen. 

 

Pomeriaan pup kopen, pomerianen, pomeriaan, pomeranian for sale


 OPVOEDING v/d POMERANIAN

De karaktereigenschappen zijn levendig aanhankelijk en zeer leerzaam op te voeden. De pomeriaantjes zijn zeer aanhankelijk en vinden het ontzettend plezierig om met hun baasje te spelen. Het is belangrijk om de pomeriaan van jongs af aan goed te borstelen zodat ze hieraan gewend raken. Vreemde mensen worden niet zo maar geaccepteerd. Maar de pomeriaan is geen agressief ras. Ze kunnen zeer goed waken voor hun baasje…….

ZINDELIJKHEIDSTRAINING POMERANIAN

De pomeriaan is een leergierig hondje maar ook eigenwijs en zelfverzekerd. Daarom is het belangrijk om vroegtijdig met de puppytrainingen te beginnen. De opvoeding van een pomeriaan moet gebaseerd zijn op belonen en niet op straf. Je kunt belonen door een klein hondensnoepje te geven of simpelweg door met een hele hoge stem te zeggen dat het heel goed was wat de pomeriaan deed. Bouw de gehoorzaamheidstraining heel rustig op. Als hij pas in huis is moet hij eerst naar zijn nieuwe naam luisteren en reageren. Daarna maak je langzaam de oefeningen steeds moeilijker. Laat het oefenen niet te lang duren het is voor het pomeriaantje er vermoeiend. Hou ook de oefeningen afwisselend. Pomeriaantjes denken al heel snel dat ze al alles weten......Mocht er toch gestraft worden zeg dan met een lage stem: FOEI ! en laat met de lichaamstaal zien dat je er niet blij van wordt. Een pomeriaantje heeft hele goede oren en schreeuwen is dus echt niet nodig. Uitgangspunt hierbij is dat de pomeriaan geen fouten maakt maar dat het baasje het niet goed heeft uitgelegd.

Het beste is het om altijd consequent met een pup te zijn. Als u net het nieuwe baasje bent geworden van een pup kan het zijn dat de pup het s' nachts piept. Dit komt vaak voor maar zeker niet altijd. Je kunt eventueel een nachtlampje late branden of een knuffel in de bench leggen. Er moet wel altijd een bakje met water in de bench staan zodat de pup kan drinken. 

Het dwergkeesje is nieuwsgierig en oplettend naar uw doen en laten. Een dwergkeesje is zeer intelligent en gevoelig voor uw stemming in droevige en in blijde tijden. Ze kunnen zich goed aan de omstandigheden aanpassen, zolang ze maar bij het baasje in de buurt zijn, vinden ze het prima. Een typische eigenschap van het dwergkeesje is hun nieuwsgierigheid. Ze willen graag alles onderzoeken. Het dwergkeesje is van nature een waakhondje en zal altijd van zich laten horen, maar bij een correcte opvoeding is dit goed in de hand te houden. Een dwergkeesje zal altijd aanslaan als hij iets vreemd opmerkt. Het zijn zeker geen weglopers en ze zullen u tijdens de wandeling niet uit het zicht verliezen. Het beste is om een puppytraining met de pup te doen. Op deze manier komt de pup ook in aanraking met andere honden. Indien u graag een dwergkeesje zou willen aanschaffen is het belangrijk om te weten of het karakter bij uw gezin past.   


VOEDING v/d POMERANIAN:

Als trotse eigenaar van een Pomeranian puppy wil je er natuurlijk voor zorgen dat hij alle voedingsstoffen krijgt die hij nodig heeft voor een gezonde ontwikkeling. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van het juiste voer?

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen dat een Pomeranian puppy zijn grootste groei doormaakt in de eerste zes maanden van zijn leven. Deze cruciale periode vereist speciale zorg en aandacht, vooral op het gebied van voeding. De juiste voeding is immers de basis voor een goede gezondheid en welzijn van je harige vriend!

Een gevarieerde voeding, bestaande uit hoogwaardige voedingsstoffen, is essentieel. Het wordt sterk afgeraden om vaak van voer te wisselen, omdat dit kan leiden tot spijsverteringsproblemen en allergieën. Kies daarom zorgvuldig een voeding die past bij de behoeften van jouw puppy en houd je aan dit dieet gedurende zijn hele leven. Je kunt de kwaliteit van de gekozen voeding beoordelen aan de hand van de gezondheid van je puppy. Let op tekenen van welzijn, zoals heldere ogen, een glanzende vacht en regelmatige stoelgang. Een gezonde puppy is actief en levendig, zonder jeuk of andere ongemakken.

Zorg er altijd voor dat er schoon water beschikbaar is voor je puppy, vooral bij het voeren van droogvoer. Hydratatie is essentieel voor een goede gezondheid en spijsvertering.

Het is ook belangrijk om geleidelijk over te stappen op een nieuwe voeding, indien nodig, om mogelijke maagklachten te voorkomen. Laat je puppy wennen aan zijn nieuwe omgeving en voeding voordat je grote veranderingen aanbrengt.

Het is van groot belang om je Pomeranian pup rustig te laten wennen aan zijn nieuwe omgeving gedurende minstens 2 tot 3 weken. De verandering van omgeving, het aanpassen aan nieuw water en recente vaccinaties kunnen namelijk stress veroorzaken voor een jong en onvolgroeid lichaam.

Bij het voeren is het raadzaam om gedroogde lekkernijen en botten te vermijden, gezien het risico op verstikking door scherven en restanten. Kies in plaats daarvan voor voeding die goed is voor de tanden, zoals rauw rundvlees (minstens 3 dagen ingevroren) en botten, maar beperk de hoeveelheid rauwe groenten zoals wortelen, paprika's, pompoenen en komkommer.

Het is tevens verstandig om je huisdier niet te voeden met menselijk voedsel, zoals worst, brood, gebak, kruiden, zout, zoetigheid, vet, kool, radijs, tomaten, ijs, noten, zaden, kaas met meer dan 17% vet. Dit kan schadelijk zijn voor de kleine maag van je Pomeranian.

Wat betreft het aantal voedingen: na 3-4 maanden is het aan te raden om 4 keer per dag te voeren. Vanaf 4 maanden tot een jaar, kun je terugschakelen naar 3 keer per dag. Na een jaar mag je overgaan op 2 keer per dag voeren.
Door je Pomeranian puppy een uitgebalanceerde voeding te geven en goed voor hem te zorgen, leg je de basis voor een lang en gelukkig leven samen. Blijf attent op zijn behoeften en geniet van de bijzondere band die je met hem zult opbouwen!

Uiteraard geven wij als fokker super premium droogvoer en geven wij u uitgebreid voedingsadvies voor uw pup en uw volwassen Pomeranian. We hebben nu al jaren ervaring met het ras en hun voedsel als Exclusive Pomeriaan Fokker.

GARANTIE: 12 MAANDEN GARANTIE OP ONZE PUPPY'S

Als gepassioneerde Pomeranian-fokkers begrijpen we de zorgen die eigenaren hebben bij het verwelkomen van een nieuwe pup in hun leven. Garanties spelen een cruciale rol in het verzekeren van gemoedsrust voor toekomstige eigenaren, maar niet alle garanties zijn gelijk. Laten we eens kijken naar de garantievoorwaarden die we bij Pomeranian Residence bieden en hoe deze zich onderscheiden van die van de rest.

12 maanden gemoedsrust
Bij Pomeranian Residence gaan we verder dan alleen standaardgaranties. Terwijl veel andere fokkers en bemiddelaars slechts 6 maanden garantie bieden, strekken onze garantievoorwaarden zich uit over een volledige 12 maanden. Deze garantie wordt bepaald door de voorwaarden in de verzekering van Petsecur, een toonaangevende huisdierverzekeraar.

Erfelijke aandoeningen en meer
Veel fokkers en bemiddelaars beperken hun garanties tot erfelijke aandoeningen, maar wij gaan verder. Bij Pomeranian Residence geven we niet enkel garantie op erfelijke aandoeningen, maar ook alle andere medische kosten die kunnen ontstaan tijdens het eerste jaar van het leven van uw pup. Met onze uitgebreide garantie bent u volledig beschermd tegen onverwachte veterinaire kosten.

Transparantie en professionaliteit
Onze garantievoorwaarden zijn gebaseerd op transparantie en professionaliteit. We begrijpen dat het hebben van een huisdier grote verantwoordelijkheden met zich meebrengt, en daarom streven we ernaar om onze klanten zo goed mogelijk te ondersteunen. Onze garantievoorwaarden zijn duidelijk geformuleerd en we zijn altijd beschikbaar om eventuele vragen te beantwoorden en zorgen weg te nemen.

Conclusie
Bij Pomeranian Residence geloven we in het leveren van de hoogste kwaliteit van zorg voor onze pups, zelfs nadat ze hun nieuwe thuis hebben gevonden. Onze uitgebreide garantievoorwaarden zijn ontworpen om u gemoedsrust te bieden en ervoor te zorgen dat uw pup de beste start in het leven krijgt. Kies voor Pomeranian Residence en geniet van de gemoedsrust die komt met onze toonaangevende garantievoorwaarden. Heel veel gezondheid en plezier gewenst met de Pluizenbol!

  • pet-secur-flyer-pomeranian-v1.page2
  • pet-secur-flyer-pomeranian-v1.page1
 


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram