POMERANIAN RESIDENCE
The Best Pomeranians You Can Get!

Het ras de Pomeranian  / Dwergkeesje / Pomeriaan

ALGEMEEN

De Pomeranian, Dwergkeesje oftewel Pomeriaan is een zeer geliefde gezelschapshond en ontzettend populair. Het keeshondje wordt al sinds de 4e eeuw voor Christus ingezet als erf en huisbewaker. Ze komen in heel in Europa voor. Toch komt de kleinste variant van dit mooie ras pas na het jaar 1800 tot stand. Het dwergkeeshondje oftewel Pomeranian/Pomeriaan of Pom werd veelvuldig ingezet als gezelschapshondje.

In de volksmond wordt vaak pomeriaan gezegd, maar officieel is dit niet de juiste benaming. De officiële benamingen luiden: Deutscher Spitz, Zwergspits, omdat het van oorsprong een Duits ras is. De Engelse officiële benaming is Pomeranian.  In het Nederlands Dwergkees. 

Volgens de rasstandaard zijn dwergkeesjes fiere schrander hondjes die altijd opgewekt zijn. Ze zijn er in verschillende kleuren zoals: zwart, orange, wit, crème, crème sable, black & tan, orange sable, parti coulor en wolfsgrauw, zie de foto hieronder: 


Pomeranian ColoursVerschillende kleuren PomeraniansDe kenmerken van een pomeriaan volgens de rasstandaard is een trots, intelligent en slim hondje dat opgewekt overkomt. De schouderhoogte is gelijk aan de lengte van de hond en het hoofd is wigvormig. De oortjes en het neusje zijn klein met een korte staart. De borst gaat via de schouders over in een korte sterke rug. De houding is opgericht wat benadrukt wordt door een gekrulde staarthouding.

De (schoft)hoogte van een Pomeriaan is gemiddeld 21 cm met een afwijking van 3 cm naar boven of naar beneden (volgens de nieuwe rasstandaard).

 

Gemiddelde hoogte PomeranianSchofthoogte pomeranian


Het normale gewicht varieert tussen de 1,5 en 4 kilo. Dit ligt aan de grootte van het hondje! Pomeriaantjes worden doorgaans tussen de 12 en 15 jaar oud!

Het zijn echte waakhondjes maar ze zijn zeker niet agressief. Met deze hondjes kun je geen super lange wandelingen maken want daar zijn ze niet op gebouwd. Ze vinden het fijn om kleine wandelingetjes te maken. Het zijn hele lieve, vriendelijke en vrolijke hondjes. Ook kunnen ze nogal wat eigenwijs zijn, maar vooral erg nieuwsgierig! Pomeriaantjes zijn heel erg aanhankelijk en zeer gehecht aan hun baasje en eigen mensen. Ook zijn ze erg oplettend en leergierig. Ze neigen bij onraad snel tot blaffen.VERZORGING v/d POMERANIAN

Als de pup oud genoeg is en het nest mag verlaten, heeft de pup al een aardige vacht. De pup dient het kammen aangeleerd te worden. In de aanleerperiode dient de pup dagelijks gekamd te worden. Kam in het begin niet meer dan een paar minuutjes. Indien de pups er goed aan gewend raken vinden ze het vaak leuk om gekamd te worden. De vacht van een dwergkeesje bestaat uit 2 lagen, korte dichte onderwol en lang recht dekhaar. In de nek, de schouders en de achterzijden van de voor en achterpoten zijn dik dicht en lang behaard. Het gezichtje is fluweelachtig!

De vacht van de Pomeriaan moet goed verzorgd worden. Zeker 2x a 3x per weer goed kammen, zodat het haar niet in de knoop gaat zitten en/of klitten. Vooral aan het begin van de vacht kunnen vaak kleine knoopjes ontstaan. Deze moeten eruit gekamd worden. Ook dienen de haren tussen de teentjes weggeknipt te worden als ze het hondje hinderen. Door te kammen en te borstelen wordt niet alleen het vuil van de vacht verwijderd ook wordt de huid gemasseerd. Dit bevordert de bloedsomloop van het hondje waardoor de vacht in een excellente conditie behouden wordt. De lange haartjes aan de voorpoten worden voorzichtig gekamd. Dwergkeesjes worden tegendraads geborsteld. Men begint bij het hoofdje. De nekharen achter de oortjes dienen naar voren geborsteld te worden. Je houdt de haren met de hand plat en je gaat laagje voor laagje verder. Omdat de vacht lang, dik en zacht is dient de pomeriaan goed verzorgd te worden om klit en vuil geen kans te bieden. De vacht dient toch niet te vaak gewassen te worden (2x per maand). Te vaak wassen maakt de haartjes zacht en ontvet de huid, hierdoor kan de vacht droog en dof worden. Mocht het pomeriaantje toch gewassen dienen te worden gebruik dan altijd een speciale puppy of hondenshampoo met een speciale conditioner waardoor het kammen makkelijker wordt.  Wij gebruiken de producten van Starfire's Canine Care Line. 

De pup mag pas weer naar buiten als hij helemaal is opgedroogd. Ook dienen de kleine oortjes regelmatig schoongemaakt te worden. Achter de oortjes ontstaan vaak klitten en dit dient men extra aandacht te geven. De staart met de richting mee borstelen.


Gebitsverzorging v/d Pomeranian

Het gebit is een aandachtspunt bij de Pomeranian. Zoals veel kleine rassen zijn ze gevoelig voor tandplak en er kunnen problemen ontstaan bij het wisselen van het melkgebit. Controleer het gebit daarom regelmatig. Een goede brok is beter om het tandsteen te verwijderen dat natte voeding. Zoals meer kleine hondenrassen heeft de Pomeranian snel last van tandplak en als dit niet verwijderd wordt wordt dit tandsteen. Het is daarom belangrijk om het gebit goed te verzorgen en liefst dagelijks de tanden te poetsen of ’s avonds een tandgel aan te brengen zoals de tandgel van Canina. Het is makkelijk aan te brengen in de avond voor het slapen gaan. Smeer ca 1 cm gel op de vinger en smeer dit op de buitenkant van het gebit. Vervolgens kan de gel de hele nacht inwerken.

 


 OPVOEDING v/d POMERANIAN

De karaktereigenschappen zijn levendig aanhankelijk en zeer leerzaam op te voeden. De pomeriaantjes zijn zeer aanhankelijk en vinden het ontzettend plezierig om met hun baasje te spelen. Het is belangrijk om de pomeriaan van jongs af aan goed te borstelen zodat ze hieraan gewend raken. Vreemde mensen worden niet zo maar geaccepteerd. Maar de pomeriaan is geen agressief ras. Ze kunnen zeer goed waken voor hun baasje…….

De pomeriaan is een leergierig hondje maar ook eigenwijs en zelfverzekerd. Daarom is het belangrijk om vroegtijdig met de puppytrainingen te beginnen. De opvoeding van een pomeriaan moet gebaseerd zijn op belonen en niet op straf. Je kunt belonen door een klein hondensnoepje te geven of simpelweg door met een hele hoge stem te zeggen dat het heel goed was wat de pomeriaan deed. Bouw de gehoorzaamheidstraining heel rustig op. Als hij pas in huis is moet hij eerst naar zijn nieuwe naam luisteren en reageren. Daarna maak je langzaam de oefeningen steeds moeilijker. Laat het oefenen niet te lang duren het is voor het pomeriaantje er vermoeiend. Hou ook de oefeningen afwisselend. Pomeriaantjes denken al heel snel dat ze al alles weten......Mocht er toch gestraft worden zeg dan met een lage stem: FOEI ! en laat met de lichaamstaal zien dat je er niet blij van wordt. Een pomeriaantje heeft hele goede oren en schreeuwen is dus echt niet nodig. Uitgangspunt hierbij is dat de pomeriaan geen fouten maakt maar dat het baasje het niet goed heeft uitgelegd.

Het beste is het om altijd consequent met een pup te zijn. Als u net het nieuwe baasje bent geworden van een pup kan het zijn dat de pup het s' nachts piept. Dit komt vaak voor maar zeker niet altijd. Je kunt eventueel een nachtlampje late branden of een knuffel in de bench leggen. Er moet wel altijd een bakje met water in de bench staan zodat de pup kan drinken. 

Het dwergkeesje is nieuwsgierig en oplettend naar uw doen en laten. Een dwergkeesje is zeer intelligent en gevoelig voor uw stemming in droevige en in blijde tijden. Ze kunnen zich goed aan de omstandigheden aanpassen, zolang ze maar bij het baasje in de buurt zijn, vinden ze het prima. Een typische eigenschap van het dwergkeesje is hun nieuwsgierigheid. Ze willen graag alles onderzoeken. Het dwergkeesje is van nature een waakhondje en zal altijd van zich laten horen, maar bij een correcte opvoeding is dit goed in de hand te houden. Een dwergkeesje zal altijd aanslaan als hij iets vreemd opmerkt. Het zijn zeker geen weglopers en ze zullen u tijdens de wandeling niet uit het zicht verliezen. Het beste is om een puppytraining met de pup te doen. Op deze manier komt de pup ook in aanraking met andere honden. Indien u graag een dwergkeesje zou willen aanschaffen is het belangrijk om te weten of het karakter bij uw gezin past.    


Tuigje

We adviseren geen halsbandje voor een Pomeranian pup, maar een tuigje. De tuigjes van Treponti zijn zeer geschikt voor een Pomeranian. Ze passen altijd en groeien makkelijk mee met de pup. Ze zijn ook zeer handig in gebruik. Maat 1 is tot 3 kg.
 • Mini Pomeriaan
 • Pomeriaan
 • Pomeriaan
 • Pomeriaan Teefje
 • Pomeriaan Reutje
 • Pomeriaan Puppy
 • Pomeranian
 • Pomeranian puppy
 • Pomeranian
 • Pomerianen
 • Pomeranians
 • Mini pomeranian
 • Teacup Pomeranian
 • Dwergkees
 • Dwergkeesjes


VOEDING v/d POMERANIAN:

Een pup start natuurlijk met moedermelk. Vanaf de derde levensweek dienen de pups bijgevoerd te worden met bijvoorbeeld welpenbrei. Na enkele weken mogen de pups brokjes eten. Ze hebben al vrij snel goede sterke tandjes. Over voeding wordt veel geschreven op internet en ieder heeft zo zijn eigen mening. We hebben al diverse varianten hondenvoer voor onze pomerianen uitgeprobeerd. Wij geven onze pomerianen en pups voer van het merk ACANA (Puppy Small Breed) en dan voornamelijk de vis varianten. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat dit voor onze honden het beste resultaat biedt. Hondenvoer kan een belangrijke bijdrage leveren om onze pomerianen lang gezond, fit en actief te houden. Verantwoordelijke hondenbezitters besteden daarom aandacht aan een verstandig en op het ras afgestemd dieet gedurende het hele leven van een pomeriaan. ACANA maakt op een zo natuurlijk mogelijke manier hun brokken. Bijna alle voedingsstoffen worden uit de ingrediënten zelf gehaald. Alleen zink is toegevoegd als supplement, in een goed opneembare vorm. Ze hebben ook uitgebreide analyses op hun website staan. Zo kun je zien hoeveel er in zit van alle essentiële vitamines, mineralen en aminozuren. Bij de meeste brokken is alleen bekend hoeveel er is toegevoegd, en niet hoeveel er werkelijk in de brok zit. Ze geven aan alleen scharrelvlees te gebruiken, dus geen vlees uit de bio-industrie. Helaas mogen kippen en kalkoenen over het algemeen niet naar buiten in de scharrelhouderij, maar ze hebben meer ruimte dan dieren in de intensieve veehouderij. Pro’s zijn bijvoorbeeld: Zuivere en diervriendelijkere ingrediënten, bijna geen supplementen nodig door een complete samenstelling, alleen gecheleerd zink (best opneembare vorm) is toegevoegd, relatief lage bereidingstemperatuur (93 graden celsius) en bevat probiotica.

Van nature heeft je hond behoefte aan eiwitrijke voeding met veel vlees. De grijze wolf en de Afrikaanse wilde kat zijn namelijk de voorouders van onze geliefde huisdieren. Jaren van voortplanting en fokken hebben gezorgd voor honderden rassen honden en katten, maar de behoeften en het instinct van onze honden en katten blijven hetzelfde. Het verse vlees is geschikt voor menselijke consumptie en vrij van conserveringsmiddelen.

De beste manier om jouw hond te laten wennen aan nieuwe voeding is om dit in stappen te doen. Honden hebben een gevoelige maag en darmen waardoor abrupt veranderen van dieet gezondheidsproblemen veroorzaken. Vooral als jouw huisdier al jaren dezelfde voeding krijgt. Om je viervoeter te laten wennen aan zijn nieuwe Acana maaltijd geef je haar de eerste dagen nog zeker 75% van de voeding die je huisdier gewend is. Meng de rest met 25% van de nieuwe Acana voeding. Na een paar dagen verander je de percentages naar 50% en vervolgens 75% van de nieuwe voeding van Acana. Na ongeveer één week is jouw huisdier volledig gewend geraakt aan zijn nieuwe maaltijd.

In conventionele voederproducten wordt graan helaas vaak gebruikt als goedkope vulstof. ACANA  maakt geen gebruik van graan. Uit onze ervaring wordt de vacht van de Pomeriaantjes dik en glanzend door dit voer. Maar dit voer is ook goed voor de tanden. Aan de uitwerpselen van een pup zie je ook genoeg. Tafelrestjes zijn voor honden niet goed. Zoals gezegd is dit gebaseerd op onze persoonlijke ervaringen en mening en dient iedere hondenbezitter te handelen naar het welzijn van hun eigen huisdier.

Vanaf de leeftijd van 15 weken mogen pups ook iets hebben voor op te knagen. Zo kunt u de pup bijvoorbeeld runderbotjes, longen en een varkensneusje geven. Eigenlijk botjes zonder splinters dus geen kippenbotjes. Wij geven de pomeriaantjes ook vers vlees, maar de meningen zijn hierover verdeeld. U moet zelf kijken en beoordelen wat het beste is voor uw pup. Voor dwergkeesjes is vers vlees heel goed. Hondjes die vers vlees eten hebben een compactere ontlasting dan hondjes die alleen maar hondenbrokken eten. De ontlasting zal ook stukken minder zijn en dat is ook een pluspunt. Als hondjes huid en of darmproblemen hebben kunnen de klachten met 50% verminderen. Als u meer vers vlees geeft drinkt een hond minder omdat in vlees ook al water zit.


HUISDIERVERZEKERING:  Je pomeranian wel of niet verzekeren?

Wel of niet verzekeren? Zelf geld opzij leggen of een ziektekostenverzekering voor je huisdier afsluiten? Aan jou de keuze. Net als voor jezelf kan je ook voor je huisdier een ziektekostenverzekering afsluiten. Medische kosten ten gevolge van een ziekte, aandoening of ongeval worden dan vergoed. De diergeneeskunde is volop in ontwikkeling en er is steeds meer mogelijk. De dierenarts kan veel betekenen voor je huisdier. Bijna iedere ziekte of aan- doening is tegenwoordig goed te behandelen. De kosten kunnen echter fors oplopen. Het is daarom van belang om ook aan de medische zorg voor je huisdier te denken. Je kunt natuurlijk zelf geld opzij leggen, maar het is vaak lastig om in te schatten hoeveel een behandeling kost. Een uitgebreide operatie of medicatie voor ziekten kan wel honderden of zelfs duizenden euro’s kosten. Een huisdierenverzekering biedt uitkomst. Voor een vast bedrag per maand ben je verzekerd tegen de kosten van de dierenarts. Een geruststellende gedachte!

Wij hebben een Partnerschap met de Huisdierverzekering van Petplan. Indien we een eigen nestje hebben gaan deze puppy’s verzekerd het nest verlaten. Via onze website kunt u een Huisdierverzekering afsluiten bij Petplan!
Ook hebben we een Partnerprogramma met OHRA Huisdierverzekering. Beide zijn zeer goede huisdierverzekeringen met brede vergoedingen.
 
 • Pomerianen puppy
 • Pomeriaan
 • Pomeriaan Wit
 • Pomeriaan Reutje
 • Pomeriaan Puppy
 • Mini Pomeriaan
 • Pomerianen
 • Pomeriaan Teefje
 • Pomeriaan Puppy


Wilt u op de hoogte worden gehouden van ons nieuwe aanbod aan puppies? 
Abonneer u op ons YouTube kanaal en u krijgt een melding wanneer er een nieuwe pup is geplaatst!
pomeriaan kopen, pomeranian residence, pomeriaan pup, mini pomeriaan, pomeriaan fokkers, teacup pomeranian kopen, pomeriaan pup kopen, pomeriaantjes te koop, pomeranian puppy, pomeriaan te koop, pomeriaan pup eindhoven, pomeriaan kopen nederland, pomeranian fokker nederland, teacup pomeranian, mini pomeriaan te koop, pomeriaan pups, pomeranian fokker, mini pomeriaan kopen, pomeriaantje kopen, dwerg pomeriaan kopen, pomeranian puppy kopen, pomeriaan met stamboom, fokker pomeriaan, pomeriaan pups te koop limburg, pomeranian pup, mini pomeriaan fokkers, pomeriaan fokken, teacup pomeranian fokker nederland, pomeranian nederland, dwergkees fokker belgië, teacup pomeranian kaufen, pomeriaan nederland, pomeriaan kennel, pomeriaantje, pomeriaan pups gratis, pomeriaan beertje, pomeranian te koop, pomeranian kopen, waar pomeriaan kopen, russische mini pomeriaan, mini pomeriaan te koop belgië, theekop pomeriaan, pomeriaan fokker, pomeriaan bruin, pomeriaan beertje kopen, mini pomeriaan te koop belgie, mini pomeriaantje, bearface pomeranian, pomeriaan pups asiel, goedkope pomeriaan pups, dreampoms, dwergkees kopen, erkende pomeriaan fokkers, teacup pomeriaan, pomeranian residence ervaringen, theekop pomeriaan kopen, pomeranian club belgië, poms residence, pomeriaan pups met stamboom te koop, teacup pomeranian kopen belgie, pomeriaan belgie, pomeriaan stamboom, theekop pomeriaan prijs, rashond pomeriaan, pomeranians puppies, pomeranian dream, pomeriaan prijs pup, pomeriaan uit rusland, pomeriaan pup fokker, rasvereniging pomeriaan, teacup puppies, dwergkeesje kopen, pomerian kaufen, pomerian, pomeriaan prijs, pomeriaan wit, pomeranian, pomeriaan, pomeranian prijs, pomeriaan pups te koop, pomeriaantjes, pomeranian mini, puppy pomeriaan, pomeriaan puppy, pomeranian kaufen, puppy kopen, pomeriaan bearface, mini pomeranian, wat kost een pomeriaan, teacup puppy kopen, pomeriaan pup prijs, pomchi pup, mini pomeriaan prijs, pomerianen, pomeranian beauty, dwergkeeshond pups kopen, pups kopen, pomeriaan mini bear, pomeriaan adopteren, pomeriaan kopen prijs, pomeranian pentu, russische pomeriaan, hondje pomeriaan kopen, pomeriaan hond kopen, pomeranian teacup, pomeriaantje prijs, hoe duur is een pomeriaan, pomeranian kennel, pomerans, mini pomeriaan pups, pomeriaan nl, pomeriaan mini, mini pomeriaan pups te koop, pomeriaan pup te koop, pomeriaantje te koop, hond pomeriaan, dwergkeesje, pomeranian breeders near me, pomeriaantje puppy, pomeriaan pup wit, micro pomeranian, dwergkees fokker, dwergkeeshond fokker, prijs pomeriaan pup, hoeveel kost een pomeriaan, pomeriaan hond, puppies te koop, pomsky kopen, pomeranian zwergspitz kaufen, pups te koop particulier, pomeranian kaufen schweiz, exclusive pomeranian, pomchi fokker, pomeranian pups, pomeriaan nestje, pomeranian mini kopen, pomeriaan.nl, pomeranian Amsterdam, teacup pomeranian puppies, Pomeranians, pommeriaan pup, hondenras pomeriaan prijs, pomeranian boo hondje kopen prijs, pomeranian kennel belgie, kleine spitz pup kopen, pomeriaan dwergkees, pomeranian boo kaufen, dwergkees, pomeriaantje wit, baby pomeranian, pomeriaan herplaatser, pomeriaan pup zwart, pomeranian puppies, witte pomeriaan kopen, bruine pomeriaan, pomeranian droom, prijs pomeriaan, hoeveel kost een pomeriaan pup, pomeriaan boo hondje kopen prijs, pomerian hond, pomeranian trimsalon amsterdam, pomeriaan hondje, pomeriaan particulier te koop, dwergkees pup kopen, pomeranians for sale near me, pomeranian züchter, pomeranian welpen kaufen, loulou hond, puppies kopen, tuigje pomeriaan pup, pomeranian nl, puppy, pomeranian pups te koop, pomerans hondje, trimsalon pomeriaan limburg, mini pomeriaan volwassen, wat kost een pomeriaan met stamboom, pomeranian fokker belgië, pomeriaantje pup, teddybeer hond kopen, pomeriaa, zwarte pomeriaan pup, pomeranian puppy prijs, pom pom hondje, teacup puppy prijs, mini dwergkees, pomeriaan pups kopen, theekop hondje, kleine spitz pups te koop, dwergkees te koop, kleine spitz kopen, mini pomeranian for sale near me, pomeranian fci, teacup and micro mini pomeranians for sale, pomeranian welpen, pomeranian cena, pomeranian puppies for adoption, dwergkeesje pup, pommeriaan wit, puppies for sale near me, micro pomeriaan, pomeriaan fokker duitsland, teacup puppy, puppy te koop, pomeriaan baby, mini pomeriaan hondje, pomeriaan te koop nederland, teacup puppy pomeranian, baby pomeriaan, echte pomeriaan, pomeriaan wit puppy, pomerians, witte pomeriaan pup, pomeriaan wit pup, pomeriaan pup bruin, schofthoogte pomeriaan, pom puppies, hond pomeranian prijs, pomeriaan pup kopen prijs, pomperiaantje, wat kost een pomeriaan hondje, bearface pomeranian kopen, dwerg pomeriaantje, kleine pomeriaan, pomeriaan beer, pomeriaan pup kosten, pom pom hond, pomeriaan kweker belgie, pomeriaan.pup, kosten pomeriaan, dwerg pomeriaan, witte pomeriaan, blue merle pomeranian, pomeriaan karakter, hond pomeriaantje, dwarf pomeranian, dwergkeeshond te koop, hondenras pomeriaan, dwergkees pups te koop, dwergkeeshond prijs, dwergkees zwart, teacup pomeranian for sale near me, pomeranian welpe kaufen, mini teacup pomeranian kaufen, pomeranian puppies for sale near me, teddy pomeranian for sale, buy teacup pomeranian near me, puppies te koop nederland, pomeranian puppies for sale, miniature pomeranian for sale, pomeranian nain a vendre, pomeranian puppies for sale, pomeranian puppies, micro pomeranian for sale, niet rashonden pups te koop, puppy kopen nederland, pups te koop, pomerániai törpespicc eladó, pomeranian teacup puppies for sale, micro hondje, mini pomeriaan wit, pomeranian nain, pomeriaan fokkers met stamboom, pomeriaan hond wit, pomeriaan pup grijs, puppies pomeranian, dwergkees asiel, honden fokkers, miniature pomeranian for sale near me, pomeranian kapper, pomeranian teacup kopen, pomeriaan wolfsgrauw, puppy kopen limburg, dwergkees pomeriaan kopen, hondje kopen, kleine honden te koop, pom pup, pomaranien, pomeranin, stamboom pomeriaan, mini pomeranian for sale, pomeranian kopen prijs, pomeranian pup kopen, pomeriaan.pups, pomerian pups, puppy pom, mini pomerian, pomeranian baby, pup pomeranian, toy.pomeranian, pomeranian puppy te koop, pomeriaan amsterdam, pomeriaan hondje kopen, pomeriaan klein, pomeriaan rusland, pomeriaan zwart pup, pomerian mini, pomerianians, pomperiaan pup, te koop pomeriaan, nestje pomeriaan pups, pomeranian micro, pomeriaanse pup, pomdlite, pomeranian boo kopen, pomeranian kosten, pomeranian teacup black and tan, pomeranians puppy, prijs pomeriaan met stamboom, wat kost een pomeriaan pup, witte pomeranian, baby pomeranian puppy, dutch pom pom, pomeranian bear face, pomeriaan merle, pomeriaan zwart, pomerian pup, pommeriaan kopen, pomriaan pup, pup pomeriaan, merle pomeriaan, pomeranian hond, pomeriaan hond prijs, pomeriaan kopen belgie, pomeriaan wit prijs, pomeriaan gratis af te halen, pomeriaan kostprijs, hondje pomeriaan, pomeriaan te koop belgie, thee cup hondje, dwergkees pups te koop particulier, pomeranian te koop belgië, pom hond, karakter pomeriaan, felicanis review, boo hondje wit, trimsalon pomeriaan, boo hondje kopen, hond kopen limburg, pomeriaan boo, pomeranian dwergkees, pomeranian adoptie, teacup pomeranians, pomeranian blue merle for sale, pomeranian puppies for sale in the Netherlands, micro mini pomeranian for sale, mini pomeranians for sale near me, puppies te koop gelderland, te koop puppies, dwergkeeshond wit, dwergspitz, keeshond fokker belgië, hoe groot wordt een pomeriaan, pom hund kaufen, boo pomeranian kaufen, black pomeranian for sale near me, pomeranac boo prodaja, mini pomeranian near me, micro pomeranian puppies for sale, pomeranian spitz, puppy's te koop, newborn pomeranian, teddy bear pomeranian for sale, pomeranian deutschland kaufen, rescue pomeranians for sale, pomeranac boo na prodaju, merle pomeranian for sale, bear face pomeranian for sale, teacup pomeranian züchter deutschland, teacup pomeranian kaufen deutschland, deutscher zwergspitz kaufen, pomeranian for sale, bear pomeranian for sale, hondenvoer pomeriaan, pomeranec boo cena, pomeranian kaufen deutschland, mini pomeranian puppies for sale, pomchi puppies near me, pomeranians for adoption near me, dierenwinkel puppies te koop, welpen pomeranian kaufen, looking for pomeranian puppies for sale, teacup pomeranian züchter, baby pomeranian puppies for sale, kleine puppy kopen, merle pomeranian price, pomeranian mini cena, pomeranian zwergspitz züchter, teacup pomeranian for sale, pomeranian zwergspitz welpen kaufen, baby pomeranians for sale near me, micro pomeranian cost, teacup pomeranian puppies for sale uk, mini pom puppies for sale, pomeranian miniaturka, pomchi uppfödare, pomeranian preis, zwergspitz pomeranian kaufen, pomeranian puppy for sale uk, pomeranian spitz kaufen, black and tan pomeranian puppies for sale, zwergspitz pomeranian kaufen schweiz, dwergschnauzer pups, pomerania miniatura precio, pomeranian zwergspitz kaufen schweiz, pomeranian puppies, pomeranian puppy farm, pomeranians for adoption, baby pomeranians for sale, buy teacup Pomeranian, keeshondje prijs, pomeranians for sale, pomeranian puppies for sale in belgium, pomeranian puppies for sale from breeders, pomeranian mini for sale, miniature pomeranian puppies, teacup pomeranian puppies for sale, toy pomeranian for sale, pomeranian breeders, pups te koop friesland, teacup pomeranians for sale, buy mini pomeranian, purchase pomeranian puppy, Prachtige rasechte pomeriaan, pomeriaan, dwergkeesje, pomerianen, pomeranian puppy's te koop, reutjes en teefjes, pomeriaan pup, mini pomeriaan, klein dwergkeesje, België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, France, Germany, Belgium, pomeriaan kopen, pomeranian kopen, dwergkeesje kopen, teacup pomeriaan, mini pomeriaan, de mooiste pomerianen, elite pomeranian, elite pomerianen, pomeriaantje, Zeer mooie rasechte pomeriaan, dwergkeesje, pomerianen, pomeranian puppy's te koop, pomeriaan pup, pomeriaantje, pomeriaan pup, pomeranian pup, pomeranian puppy, elite pomerianen, pomqueens, pomkings, pomsresidence, dreampoms, pomeranian dream, pomeranian droom, dwergkees, pomeriaantje, éleveur poméranien, acheter un pomerian, acheter minou nain, pomerian avec pedigree, Luxembourg, mini pomeriaan, pomeriaan pup kopen, teacup pomeranian fokker Nederland, erkende pomeriaan fokkers, pomeriaan kopen, pomeranian residence, pomeranian pup, pomeranian, pom, pomeriaan pup kopen, pomeriaan pup, teacup pomeranian fokker nederland, erkende pomeriaan fokkers, pomeranian kopen, pomeranian puppy, pomeriaan mini bear, pomeranian puppy kopen, teacup pomeranian kopen, pomeriaantje, pomeriaan fokkers, pomeriaan hond, dwergkees fokker, mini pomeriaan, pomeranian mini, waar pomeriaan kopen, pomeriaan wit, pomeriaan kopen nederland, pomeriaan pups, pomeriaan pups te koop, pomeriaan pup eindhoven, pomeriaan pups gratis, pomeriaan te koop, pomeranian fokker, mini pomeriaan te koop, pomeriaan met stamboom, pomeriaan fokker, pomeriaantjes, pomeranian prijs, pomeranian kennel, pomeriaan pups kopen, pomeranian fokker nederland, Bearface pomeranian, pomeriaan beertje, pomeriaan pup te koop, micro pomeranian te koop, pomeriaantje kopen, pomeranian teacup kopen, hond pomeranian, pomeriaan amsterdam, pomeranian pups met stamboom, dwergkees pup kopen nederland, Dutch Pom Pom, pom, Pomeriaan Droom, fokker pomeriaan, pomeranian te koop, pomeranian pups, keeshondenclub, NKC, Raad van Beheer, stamboom, rashond, pomeriaan kopen Belgie, pomeranian kopen Belgie, erkende pomeriaan fokker Belgie, loulou de poméranie, pomerianen, dwergkeesje, pomeriaan hond, Deutschland, Aachen, pomeranian kaufen, zwerg spitz kaufen, welpen, pomeranian welpen, dutch pom pom, pomeranian groomer, pomeriaan trimster, trimsalon pomeriaan, pomeriaan, pomeranian site, dwergkeesjes, Evulon’s, Pomeranian Trimsalon, Pomeranian Only Club, Exclusive Pomeranian Club, Dwergkees, Top dolls pomeranian, Felicanis, Pomeriaan Belgie kopen, Pomeriaan Limburg, Pomeriaan Nederland, erkende dwergkees fokker, Royal Poms, Pomeriaan karakter, Pomeriaan opvoeden, pomsresidence, fluffydogs, pomeriaan honden, pommerse, german spitz, pomeriaan, pomerianen, dwergkees, poms, dwergkeesjes, pomeriaan, pomeranian, de mooiste pomerianen, pomqueens, pomkings, pomeranianbeauty, beauty pomerianen, lief pomeriaan, lief pomeranian, exclusieve pomeriaan, exclusieve pomeranians, elite pomeranians, raszuivere pomeriaan, russian pomeranian, nederlandse pomeriaan fokker, belgische pomeriaan fokker, Prachtige rasechte pomeriaan, dwergkeesje, pomerianen, pomeranian puppy's te koop, reutjes en teefjes, pomeriaan pup, mini pomeriaan, klein dwergkeesje, België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, France, Germany, Belgium, pomeriaan kopen, pomeranian kopen, dwergkeesje kopen, teacup pomeriaan, mini pomeriaan, de mooiste pomerianen, elite pomeranian, elite pomerianen, pomeriaantje, Zeer mooie rasechte pomeriaan, dwergkeesje, pomerianen, pomeranian puppy's te koop, pomeriaan pup, pomeriaantje, pomeriaan pup, pomeranian pup, pomeranian puppy, elite pomerianen, pomqueens, pomkings, pomsresidence, dreampoms, pomeranian dream, pomeriaantje, éleveur poméranien, acheter un pomerian, acheter minou nain, pomerian avec pedigree, Luxembourg, mini pomeriaan, pomeriaan pup kopen, teacup pomeranian fokker Nederland, erkende pomeriaan fokkers, pomeriaan kopen, pomeranian residence, pomeranian pup, pomeranian, pom, pomeriaan pup kopen, pomeriaan pup, teacup pomeranian fokker nederland, erkende pomeriaan fokkers, pomeranian kopen, pomeranian puppy, pomeriaan mini bear, pomeranian puppy kopen, teacup pomeranian kopen, pomeriaantje, pomeriaan fokkers, pomeriaan hond, dwergkees fokker, mini pomeriaan, pomeranian mini, waar pomeriaan kopen, pomeriaan wit, pomeriaan kopen nederland, pomeriaan pups, pomeriaan pups te koop, pomeriaan pup eindhoven, pomeriaan pups gratis, pomeriaan te koop, pomeranian fokker, mini pomeriaan te koop, pomeriaan met stamboom, pomeriaan fokker, pomeriaantjes, pomeranian prijs, pomeranian kennel, pomeriaan pups kopen, pomeranian fokker nederland, Bearface pomeranian, pomeriaan beertje, pomeriaan pup te koop, micro pomeranian te koop, pomeriaantje kopen, pomeranian teacup kopen, hond pomeranian, pomeriaan amsterdam, pomeranian pups met stamboom, dwergkees pup kopen nederland, Dutch PomPom, pom, Pomeriaan Droom, fokker pomeriaan, pomeranian te koop, pomeranian pups, keeshondenclub, NKC, Raad van Beheer, stamboom, rashond, pomeriaan kopen Belgie, pomeranian kopen Belgie, erkende pomeriaan fokker BelgiePomeriaan hondje kopen, Pomeranian specialist, Gezocht Pomeriaan, Pomeriaan show hondje kopen, Mini Pomeriaan, Pomeriaan puppie zoeken, Dwergkeesje zoeken, Stamboom Pomeriaan, StamBoom Pomeranian, Pomeriaan fokker, Pomeriaan zoeken, Pomeriaan kopen, Dierenwinkel, Pomeranians hondjes, Pomeranians, Russische mini Pomeriaan, Russische Pomeriaan, Russische Pomeranian. Pomeriaan kopen in Nederland, Pomeranian kopen, Pomeriaan, Pomeranian pup, Pomeriaan pup, Merle pomeranian, Black & Tan Pomeranian, Coat pomeranian, vacht pomeriaan, verzorging pomeriaan, pomlief, pomeriaan kennel, pomeriaan beauty,

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram