Inclusief 12 Maanden Garantie !
Het ras de Pomeranian / Dwergkeesje / Mini Pomeriaan
Inhoudsopgave : Snel naar onze andere pagina's Klik Hieronder
ALGEMEEN
De Pomeranian, Dwergkeesje oftewel Pomeriaan is een zeer geliefde gezelschapshond en ontzettend populair. Het keeshondje wordt al sinds de 4e eeuw voor Christus ingezet als erf en huisbewaker. Ze komen in heel in Europa voor. Toch komt de kleinste variant van dit mooie ras pas na het jaar 1800 tot stand. Het dwergkeeshondje oftewel Pomeranian/Pomeriaan of Pom werd veelvuldig ingezet als gezelschapshondje.
In de volksmond wordt vaak pomeriaan gezegd, maar officieel is dit niet de juiste benaming. De officiële benamingen luiden: Deutscher Spitz, Zwergspits, omdat het van oorsprong een Duits ras is. De Engelse officiële benaming is Pomeranian. In het Nederlands Dwergkees.
Volgens de rasstandaard zijn dwergkeesjes fiere schrander hondjes die altijd opgewekt zijn. Ze zijn er in verschillende kleuren zoals: zwart, orange, wit, crème, crème sable, black & tan, orange sable, parti coulor en wolfsgrauw, zie de foto hieronder:
De kenmerken van een pomeriaan volgens de rasstandaard is een trots, intelligent en slim hondje dat opgewekt overkomt. De schouderhoogte is gelijk aan de lengte van de hond en het hoofd is wigvormig. De oortjes en het neusje zijn klein met een korte staart. De borst gaat via de schouders over in een korte sterke rug. De houding is opgericht wat benadrukt wordt door een gekrulde staarthouding.
De (schoft)hoogte van een Pomeriaan is gemiddeld 21 cm met een afwijking van 3 cm naar boven of naar beneden (volgens de nieuwe rasstandaard).
Het normale gewicht varieert tussen de 1,5 en 4 kilo. Dit ligt aan de grootte van het hondje! Pomeriaantjes worden doorgaans tussen de 12 en 15 jaar oud!
Het zijn echte waakhondjes maar ze zijn zeker niet agressief. Met deze hondjes kun je geen super lange wandelingen maken want daar zijn ze niet op gebouwd. Ze vinden het fijn om kleine wandelingetjes te maken. Het zijn hele lieve, vriendelijke en vrolijke hondjes. Ook kunnen ze nogal wat eigenwijs zijn, maar vooral erg nieuwsgierig! Pomeriaantjes zijn heel erg aanhankelijk en zeer gehecht aan hun baasje en eigen mensen. Ook zijn ze erg oplettend en leergierig. Ze neigen bij onraad snel tot blaffen.
VERZORGING v/d POMERANIAN
Als de pup oud genoeg is en het nest mag verlaten, heeft de pup al een aardige vacht. De pup dient het kammen aangeleerd te worden. In de aanleerperiode dient de pup dagelijks gekamd te worden. Kam in het begin niet meer dan een paar minuutjes. Indien de pups er goed aan gewend raken vinden ze het vaak leuk om gekamd te worden. De vacht van een dwergkeesje bestaat uit 2 lagen, korte dichte onderwol en lang recht dekhaar. In de nek, de schouders en de achterzijden van de voor en achterpoten zijn dik dicht en lang behaard. Het gezichtje is fluweelachtig!
De vacht van de Pomeriaan moet goed verzorgd worden. Zeker 2x a 3x per weer goed kammen, zodat het haar niet in de knoop gaat zitten en/of klitten. Vooral aan het begin van de vacht kunnen vaak kleine knoopjes ontstaan. Deze moeten eruit gekamd worden. Ook dienen de haren tussen de teentjes weggeknipt te worden als ze het hondje hinderen. Door te kammen en te borstelen wordt niet alleen het vuil van de vacht verwijderd ook wordt de huid gemasseerd. Dit bevordert de bloedsomloop van het hondje waardoor de vacht in een excellente conditie behouden wordt. De lange haartjes aan de voorpoten worden voorzichtig gekamd. Dwergkeesjes worden tegendraads geborsteld. Men begint bij het hoofdje. De nekharen achter de oortjes dienen naar voren geborsteld te worden. Je houdt de haren met de hand plat en je gaat laagje voor laagje verder. Omdat de vacht lang, dik en zacht is dient de pomeriaan goed verzorgd te worden om klit en vuil geen kans te bieden. De vacht dient toch niet te vaak gewassen te worden (2x per maand). Te vaak wassen maakt de haartjes zacht en ontvet de huid, hierdoor kan de vacht droog en dof worden. Mocht het pomeriaantje toch gewassen dienen te worden gebruik dan altijd een speciale puppy of hondenshampoo met een speciale conditioner waardoor het kammen makkelijker wordt.
De pup mag pas weer naar buiten als hij helemaal is opgedroogd. Ook dienen de kleine oortjes regelmatig schoongemaakt te worden. Achter de oortjes ontstaan vaak klitten en dit dient men extra aandacht te geven. De staart met de richting mee borstelen.
Gebitsverzorging v/d Pomeranian
Het gebit is een aandachtspunt bij de Pomeranian. Zoals veel kleine rassen zijn ze gevoelig voor tandplak en er kunnen problemen ontstaan bij het wisselen van het melkgebit. Controleer het gebit daarom regelmatig. Een goede brok is beter om het tandsteen te verwijderen dat natte voeding. Zoals meer kleine hondenrassen heeft de Pomeranian snel last van tandplak en als dit niet verwijderd wordt wordt dit tandsteen. Het is daarom belangrijk om het gebit goed te verzorgen en liefst éénmaal per week de tanden te poetsen of ’s avonds een tandgel aan te brengen. Het is makkelijk aan te brengen in de avond voor het slapen gaan. Smeer ca 1 cm gel op de vinger en smeer dit op de buitenkant van het gebit. Vervolgens kan de gel de hele nacht inwerken en zo tandsteen voorkomen. Deze oplossing is ideaal voor pups die zich niet de tanden laten poetsen.
OPVOEDING v/d POMERANIAN
De karaktereigenschappen zijn levendig aanhankelijk en zeer leerzaam op te voeden. De pomeriaantjes zijn zeer aanhankelijk en vinden het ontzettend plezierig om met hun baasje te spelen. Het is belangrijk om de pomeriaan van jongs af aan goed te borstelen zodat ze hieraan gewend raken. Vreemde mensen worden niet zo maar geaccepteerd. Maar de pomeriaan is geen agressief ras. Ze kunnen zeer goed waken voor hun baasje…….
De pomeriaan is een leergierig hondje maar ook eigenwijs en zelfverzekerd. Daarom is het belangrijk om vroegtijdig met de puppytrainingen te beginnen. De opvoeding van een pomeriaan moet gebaseerd zijn op belonen en niet op straf. Je kunt belonen door een klein hondensnoepje te geven of simpelweg door met een hele hoge stem te zeggen dat het heel goed was wat de pomeriaan deed. Bouw de gehoorzaamheidstraining heel rustig op. Als hij pas in huis is moet hij eerst naar zijn nieuwe naam luisteren en reageren. Daarna maak je langzaam de oefeningen steeds moeilijker. Laat het oefenen niet te lang duren het is voor het pomeriaantje er vermoeiend. Hou ook de oefeningen afwisselend. Pomeriaantjes denken al heel snel dat ze al alles weten......Mocht er toch gestraft worden zeg dan met een lage stem: FOEI ! en laat met de lichaamstaal zien dat je er niet blij van wordt. Een pomeriaantje heeft hele goede oren en schreeuwen is dus echt niet nodig. Uitgangspunt hierbij is dat de pomeriaan geen fouten maakt maar dat het baasje het niet goed heeft uitgelegd.
Het beste is het om altijd consequent met een pup te zijn. Als u net het nieuwe baasje bent geworden van een pup kan het zijn dat de pup het s' nachts piept. Dit komt vaak voor maar zeker niet altijd. Je kunt eventueel een nachtlampje late branden of een knuffel in de bench leggen. Er moet wel altijd een bakje met water in de bench staan zodat de pup kan drinken.
Het dwergkeesje is nieuwsgierig en oplettend naar uw doen en laten. Een dwergkeesje is zeer intelligent en gevoelig voor uw stemming in droevige en in blijde tijden. Ze kunnen zich goed aan de omstandigheden aanpassen, zolang ze maar bij het baasje in de buurt zijn, vinden ze het prima. Een typische eigenschap van het dwergkeesje is hun nieuwsgierigheid. Ze willen graag alles onderzoeken. Het dwergkeesje is van nature een waakhondje en zal altijd van zich laten horen, maar bij een correcte opvoeding is dit goed in de hand te houden. Een dwergkeesje zal altijd aanslaan als hij iets vreemd opmerkt. Het zijn zeker geen weglopers en ze zullen u tijdens de wandeling niet uit het zicht verliezen. Het beste is om een puppytraining met de pup te doen. Op deze manier komt de pup ook in aanraking met andere honden. Indien u graag een dwergkeesje zou willen aanschaffen is het belangrijk om te weten of het karakter bij uw gezin past.
VOEDING v/d POMERANIAN:
Een pup start natuurlijk met moedermelk. Vanaf de derde levensweek dienen de pups bijgevoerd te worden met bijvoorbeeld welpenbrei. Na enkele weken mogen de pups brokjes eten. Ze hebben al vrij snel goede sterke tandjes. Over voeding wordt veel geschreven op internet en ieder heeft zo zijn eigen mening. We hebben al diverse varianten hondenvoer voor onze pomerianen uitgeprobeerd. Verantwoordelijke hondenbezitters besteden daarom aandacht aan een verstandig en op het ras afgestemd dieet gedurende het hele leven van een pomeriaan.
Van nature heeft je hond behoefte aan eiwitrijke voeding met veel vlees. De grijze wolf en de Afrikaanse wilde kat zijn namelijk de voorouders van onze geliefde huisdieren. Jaren van voortplanting en fokken hebben gezorgd voor honderden rassen honden en katten, maar de behoeften en het instinct van onze honden en katten blijven hetzelfde. Het verse vlees is geschikt voor menselijke consumptie en vrij van conserveringsmiddelen.
De beste manier om jouw hond te laten wennen aan nieuwe voeding is om dit in stappen te doen. Honden hebben een gevoelige maag en darmen waardoor abrupt veranderen van dieet gezondheidsproblemen veroorzaken. Vooral als jouw huisdier al jaren dezelfde voeding krijgt. Om je viervoeter te laten wennen aan zijn nieuwe maaltijd geef je haar de eerste dagen nog zeker 75% van de voeding die je huisdier gewend is. Meng de rest met 25% van de nieuwe voeding. Na een paar dagen verander je de percentages naar 50% en vervolgens 75% van de nieuwe voeding. Na ongeveer één week is jouw huisdier volledig gewend geraakt aan zijn nieuwe maaltijd. In conventionele voederproducten wordt graan helaas vaak gebruikt als goedkope vulstof.
Wij geven 12 maanden garantie op onze puppy's
Wij geven al onze puppy's als garantie een jaar lang een de hoogste huisdierverzekering. Zo verhuizen onze puppy's voor 1 jaar lang verzekerd tegen eventuele ziektekosten (zonder de gebruikelijk wachttermijn van 30 dagen). Dit betekent dat de pup gelijk verzekerd het nestje gaat verlaten. Wel zo'n fijn gevoel van zekerheid en meer dan alleen garantie! Want ook als u naar de dierenarts moet gaan (vanwege een ongelukje door uw eigen schuld bijvoorbeeld: uw pomeranian springt van de bank en breekt een pootje) worden de kosten van de dierenarts vergoed. Let goed op bij een particulier krijgt u helemaal GEEN GARANTIE. Soms biedt een particulier eens een eigen nestje pomeranians aan en u moet dan ook niet verwachten dat op alle aspecten van de Kynologie gevorderde testen en beleid zijn uitgevoerd om gezonde lijnen te fokken. We willen ons duidelijk hiervan onderscheiden, want we zijn een professionele pomeranian fokker en bieden meer dan de wettelijke garantie. Ook nadat u bij ons een pup heeft aangeschaft geven wij u professionele begeleiding en u kunt altijd bij ons terecht persoonlijk advies.